Monitorizarea deplasarilor plane

DEPLASARILE / DEFORMATIILE PLANE ale constructiilor si terenurilor pot fi determinate prin metode geodezice utilizand : metode clasice (statii totale) , metode GNSS (sisteme de pozitionare globala : GPS, GLONASS, Galileo) metode combinate sau scanare 3D. Reteaua geodezica formata din reperi de control si puncte obiect materializate pe corpul obiectului studiat este astfel creata incat in urma masuratorilor efectuate sa se poata determina miscarea plana absoluta a obiectului studiat. Pozitia punctelor obiect se stabileste in baza unui proiect de amplasare executat de proiectantul general. In cazul urmaririi comportarii in timp a constructiilor, in perioada executiei şi apoi a exploatarii, se va avea in vedere luarea de masuri avand ca scop masurarea deplasarilor plane incepand cu turnarea radierului de egalizare şi sfarşind cu darea constructiei in exploatare.

Diagrama deplasarilor plane

Echipamente utilizate

Statii totale Trimble S6, S5, S8 (cu precizii unghiulare de 2” si 3” | precizie distante 2mm+2ppm), echipamente GNSS Trimble & Stonex, laser-scanner Leica RTC360. In functie de configuratia si metoda de masurare precizia de determinare a deplasarilor / deformatilor plane  este de ordinul ± 1mm – 3mm.

Pentru a atinge acest grad ridicat de precizie  masuratorile sunt compensate cu softuri geodezice specializate utilizand metoda celor mai mici patrate. Fiecare raport de compensare contine : valorile cele mai probabile ale coordonatelor compensate, precum si abaterile standard de determinare precum si valorile corectiilor masuratorilor.

Termen de executie

1-3 zile lucratoare din momentul lansarii comenzii