Promotii
Trasare, intarusare teren

PRET : 100 lei / punct trasat

Trasare, intarusare terenuri, limite de proprietate. Operatiunea se efectueaza cu echipamente topogeodezice performante : receptoare GNSS Trimble sau Stonex si statii totale.

Operatiunea de trasare a unui imobil se face doar in cazul in care exista o documentatie cadastrala cu geometria – limita de proprietate – a acestuia determinata in sistem de proiectie Stereo 70. Daca documentatia cadastrala a fost executata intr-un sistem local de proiectie, trasarea se poate executa doar dupa ce se intocmeste o documentatie de actualizare a numarului cadastral (pentru a se determina coordonatele punctelor de pe contur intr-un sistem de proiectie oficial).

Materializarea punctelor pe teren se face utilizand tarusi metalici sau de lemn (pretul confectionarii acestora este inclus in pretul trasarii). Procesul de trasare a limitelor cadastrale se incheie cu eliberarea unui proces verbal de trasare .

Conform ultimelor prevederi ale ordinului 700/2014 (regulament de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara) , in cadrul articolului 68 se prevede ca inaintea executarii unei lucrari de trasare pentru un imobil, persoana autorizata este obligata sa solicite Oficiului teritorial coordonatele imobilului. Practic trasarea se va efectua doar dupa obtinerea coordonatelor .

Mai multe detalii aici