Asistenta Topografica

Serviciul de asistenta topografica este necesar in situatia cand trebuie transpuse (trasate / marcate) in teren limitele cadastrale ale unui imobil sau elementele proiectate ale unei constructii sau ale unui proiect de infrastructura.

Vizualizeaza aici portofoliul de lucrari specifice.

Asistenta topografica constructii si infrastructura

Avand o experienta de peste 15 ani in domeniul asistentei topografice, societatea noastra a colaborat cu succes cu unele dintre cele mai mari firme de constructii din Romania precum si cu dezvoltatori imobiliari pentru mai mult de 150 proiecte tehnice de infrastructura. Am avut colaborari atat pentru trasarea in teren a elementelor proiectate dar si in calitate de verificatori.

De ce sa alegi acest tip de serviciu?

🎗️ creste randamanetul constructorului – pe baza marcajelor trasate de noi constructorul isi monteaza mult mai rapid cofrajele diafragmelor de beton

🎗️ verticalitatea elementelor executate – deoarece axele sunt materializate pe fiecare nivel al constructiei se asigura verticalitatea elementelor turnate

🎗️ economisirea de materiale – intrucat elementele turnate sunt executate vertical nu mai exista pierderi de materiale : tencuiala (la interior) si polistiren (la exterior)

🎗️ este asigurata conformitatea cu proiectul tehnic

🎗️ primesti procese verbale care confirma lucrarile de trasare executate, acestea se arhiveaza in cartea tehnica a constructiei si pot fi solicitate de ISC in eventualitatea unui control.

Care sunt tipurile de lucrari topografice executate ?

  • Intocmire plan de situatie planimetric si altimetric pentru proiectare
  • Intocmirea si/sau extinderea retelei geodezice planimetrice si altimetrice de trasare
  • Servicii de consultanta pentru clarificarea anumitor aspecte referitoare la proiectul tehnic.
  • Verificare proiect tehnic d.p.d.v. al elementelor ce urmeaza a fi trasate/materializate
  • Trasari ale elemetelor caracteristice ale noii constructii : axe constructie, pozitie pereti, cote de referinta, etc.
  • Trasari / materializari ale limitei de proprietate in concordanta cu documentatia cadastrala
  • Trasari ale elemetelor de sistematizare verticala
  • Masuratori in vederea calculelor volumelor de sapatura / umplutura
  • Pozitionari si alinieri echipamente
  • Intocmirea releveelor post-executie planimetrice si altimetrice pentru verificarea elementelor executate
  • Masurare si redactare planuri de situatie as-built
  • Intocmirea proceselor verbale de trasare (parte integranta din cartea constructiei)

Cat de precise sunt aceste masuratori ?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este atat de simplu deoarece sunt multi factori care influenteaza precizia finala. In functie de tipul proiectului, tipul structurii si tolerantele impuse de proiectant stabilim tipul de materializare a retelei geodezice, echipamentele si metodele utilizate astfel incat precizia finala sa fie conforma cu tema de proiectare. In general pentru trasarile planimetrice se ating usor precizii de ±4,5 mm iar utilizand tehnici si echipamente adecvate precizia ajunge la ±2,3mm. Pentru trasarile altimetrice ordinul de precizie este de ±1,2mm iar pentru pozitionarea altimetrica a echipamentelor precizia este de  ±0.1,0.2mm.

Ce echipamente utilizam ?

In functie de specificul fiecarei lucrari utilizam statii totale de mare precizie : 2” si 3” acuratete unghiulara si 1mm-2mm precizia distantei, deasemenea mai utilizam laser-scanner 3D, nivele digitale , receptoare GNSS si drone. Vezi aici lista intreaga de echipamente.

Cum sunt tarifate aceste servicii ?

Sistemul de tarifare depinde de amploarea proiectului:

  • in cazul cand lucrarile de trasare se finalizeaza intr-un termen scurt, va oferim un tarif pentru intregul proiect, nu cuantificam orele de lucru necesare pentru finalizarea trasarii.
  • daca proiectul este amplu si se desfasoara pe o perioada lunga de timp, atunci va oferim un tarif pe vizita efectuata, facturarea efectuandu-se lunar sau bilunar in functie de numarul total de vizite efectuate.

Daca ai intrebari sau nelamuriri sau ai nevoie de o oferta de pret, nu ezita sa ne contactezi.

Trasare / intarusare terenuri (imobile)

Reprezinta operatiunea topografica prin care se materializeaza in teren limita cadastrala a unui imobil. Trasarea este executata cu tehnologie GNSS si statie totala, precizia de marcare fiind ±2,3cm. Operatiunea se finalizeaza cu emiterea unui proces verbal de trasare care atesta ca trasarea imobilului a fost executata de o firma autorizata ANCPI.

Cand ai nevoie de acest serviciu ?

🎗️ Daca achizitionezi un teren – recomandam ca in prealabil inaintea de achizitionarea unui teren sa fie executata trasarea / intarusarea acestuia, astfel vei sti inca de la inceput cu exactitate : locatia exacta a ternului si daca limitele cadastrale sunt in concordanta cu gardurile materializate in teren. Astfel poti preveni un viitor litigiu cu vecinii.

🎗️ Daca vrei sa construiesti o imprejmuire – daca terenul pe care il deti este neimprejmuit si doresti sa construiesti un gard care sa delimiteze imobilul atunci recomandam sa fie executata marcarea in teren a limitelor de proprietate astfel incat constructia imprejmuirii sa fie executata in concordanta cu limitele cadastrale ale imobilului.

🎗️Daca urmeaza sa obti o autorizatie de construire – in aceasta situatie Primaria solicita anexarea in dosarul de autorizare a procesului verbal de trasare al terenului. In aceasta situatie recomandam ca odata cu trasarea terenului sa fie executata si o ridicare topografica pentru intocmirea unui plan de situatie al imobilului. Acesta va fi utilizat de arhitectul cu care colaborezi pentru o proiectare eficienta a viitoarei constructii.

Care sunt documentele necesare pentru demararea acestei operatiuni ?

Trasarea limitelor cadastrale se poate realiza numai in situatia in care imobilul are cadastru realizat in sistem Stereo’70 si este inscris in Cartea Funciara, asadar avem nevoie de urmatoarele informatii :

  • judetul si localitatea unde se afla imobilul
  • numarul cadastral al imobilului

Pe baza acestor informatii vom efectua o verificare in baza de date publica a OCPI pentru a stabili daca :

  • imobilul este inscris in cartea funciara
  • sistemul de proiectie utilizat a fost Stereo ’70 sau Stereo ’30 local Bucuresti
  • geometria acestuia este disponibila in baza de date publica

Cat costa acest serviciu ?

  • Daca geometria imobilului este disponibila costul trasarii este 100lei + TVA / punct trasat
  • Daca geometria imobilului nu este disponibila atunci va aparea un cost suplimentar de 100lei + (15lei * nr.puncte) + TVA pentru obtinerea inventarului de coordoante.

*Pretul este valabil pentru imobile situate in Bucuresti sau judetul Ilfov, pentru trasari ale mai multor terenuri sau pentru imobile cu multe puncte de inflexiune se poate acorda un discount.

Daca ai intrebari sau nelamuriri sau ai nevoie de o oferta de pret, nu ezita sa ne contactezi.