Monitorizare tasari

Metoda nivelmentului geometric de precizie inalta a fost şi este, cea mai folosita metoda in studiul deformatiilor constructiilor.In functie de tipul şi marimea constructiei studiate, se creeaza reteaua de nivelment geometric pentru monitorizarea tasarilor . In componenta retelei intra:

  •  punctele de control de cercetat, fixate pe constructia care este supusa cercetarii, numite in cazul acestei metode şi marci de tasare sau repere mobile.
  •  reperi ficşi, numiti şi reperi de referinta, sunt amplasati in terenuri nedeformabile şi in afara zonei de influenta a constructiei studiate.

Punctele de control (marcile de tasare), au rol de a reda cat mai fidel modificarea componentelor verticale ale deplasarilor unor elemente separate sau a constructiei urmarite, pe care ele sunt fixate, cat şi crearea posibilitatilor de masurare a acestor componente. Ele se incadreaza in elementele de rezistenta ale constructiei şi trebuie sa asigure verticalizarea pe acestea a mirelor de nivelment. Repartizarea marcilor de tasare se face in functie de forma şi dimensiunile fundatiei, şi de incarcarea diferitelor parti ale acesteia. Ele se repartizeaza in lungul axelor fundatiilor, pentru a se determina directiile respective, in locuri unde se aşteapta tasari mari, la rosturile de dilatatie, in jurul zonelor cu cele mai defavorabile conditii geologice. Aceasta operatie se realizeaza pe baza unui proiect de amplasare a marcilor de tasare executat de proiectantul general. In cazul urmaririi comportarii in timp a constructiilor, in perioada executiei şi apoi a exploatarii, se va avea in vedere luarea de masuri avand ca scop masurarea deplasarilor verticale incepand cu turnarea radierului de egalizare şi sfarşind cu darea constructiei in exploatare. In acest fel, se va putea stabilii dependenta deplasarilor verticale de greutatea proprie a constructiei in diferite etape de executie, de greutatea tuturor utilajelor inglobate in constructie, la darea in functiune a acesteia, ca şi la incarcarea constructiei.

In acelaşi timp, se vor urmarii şi deplasarile verticale ale terenului inconjurator produse de influenta constructiei asupra terenului. Diagrama tasarilor

Marcile de tasare pe care se efectueaza masuratorile sunt confectionate conform standardelor romanesti in vigoare, garantand astfel cea mai buna precizie a masuratorilor. Softurile de calcul si analiza a deplasarilor sunt dintre cele mai performante pentru a intregi solutia cea mai buna oferita clientilor nostri.

Echipamente utilizate

Nivela digitala Trimble Dini03

Precizie masurare ±0.3mm / dublu Km de nivelment

Termen de executie

1-3 zile lucratoare din momentul lansarii comenzii

Pret

De la 59 lei / marca nivelment / ciclu de masurare