Promotii
Trasare, intarusare teren

PRET : 79 lei / punct trasat Trasare, intarusare terenuri, limite de proprietate. Operatiunea se efectueaza cu echipamente topogeodezice performante : receptoare GNSS Trimble sau Stonex.

Operatiunea de trasare a unui imobil se face doar in cazul in care exista o documentatie cadastrala a acestuia care contine inventarul de coordonate (in sistem de proiectie Stereo 70 sau Stereo 30) cu punctele de pe contur.In cazul in care inventarul de coordonate lipseste, acesta se poate obtine de catre executant de la Oficiul de Cadastru. Daca documentatia cadastrala a fost executata intr-un sistem local de proiectie, trasarea se poate executa doar dupa ce se intocmeste o documentatie de actualizare a numarului cadastral (pentru a se determina coordonatele punctelor de pe contur intr-un sistem de proiectie oficial).

Materializarea punctelor pe teren se face utilizand tarusi metalici, de lemn sau borne de beton (pretul confectionarii acestora nu este inclus in pretul trasarii). Procesul de trasare a limitelor cadastrale se incheie cu eliberarea unui proces verbal de trasare .

Conform ultimelor prevederi ale ordinului 700/2014 (regulament de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara) , in cadrul articolului 68 se prevede ca inaintea executarii unei lucrari de trasare pentru un imobil, persoana autorizata este obligata sa solicite Oficiului teritorial coordonatele imobilului. Practic trasarea se va efectua doar dupa obtinerea coordonatelor .

Mai multe detalii aici