Cu constructii

In cazul in care aveti o casa la curte careia doriti sa ii faceti cadastru, atunci sunteti in sectiunea corecta. Operatiunea presupune efectuarea masuratorilor pentru imobilul in cauza, redactarea partii tehnice a dosarului si alaturarea actelor necesare primite de la dumneavoastra. Noi depunem dosarul la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, il urmarim pe intreg procesul de avizare, intervenim daca exista probleme tehnice si il ridicam avizat la finalul procesului.


Optional, se pot face masuratori interioare (relevee) ale constructiilor. Cu toate acestea va recomandam sa alegeti si efectuarea releveelor, intrucat in multe tranzactii, in special cele prin banca, sunt solicitate si acestea. In cazul in care nu doriti relevee si va veti lovi de situatia in care veti avea nevoie, actualizarea documentatiei cadastrale va genera un cost suplimentar mult mai mare si evident un timp de avizare excedentar.

Noi nu uitam de dosarul tau. Am dezvoltat o aplicatie informatica care ne permite sa urmarim in timp real starea dosarului dumneavoastra.

IMPORTANT! Daca doriti sa vindeti sau sa inchiriati veti avea nevoie si de certificat energetic.

Acte necesare

Pentru intocmirea documentatiei de cadastru si intabulare actele necesare sunt:

Caz 1. Cand terenul a fost primit sau retrocedat de la stat

  • titlu de proprietate – copie legalizata;

sau

  • ordinul prefectului – copie legalizata;

Caz 2. Cand terenul a fost cumparat de la persoana fizica / juridica

  • Copie legalizata a contractului de vanzare cumparare.

Caz 3. Mostenire

In aceasta situatie este necesara copie legalizata a certificatului sau certificatelor de mostenire. Pe langa aceste documente, sunt necesare si actele mentionate la cazul 1 sau 2, in functie de cum a fost dobandit imobilul de catre defunct(i).


Caz 4. Sentinta civila

In aceasta situatie este necesare copie conform cu originalul (se emite doar de catre Judecatorie) a sentintei definitive si irevocabile.

Pe langa cele enumerate mai sus, mai sunt necesare:

– Certificat fiscal in original (emis de primaria comunei pe raza caruia se afla terenul). Acesta este valabil in luna in care este emis si trebuie sa fie in perioada de valabilitate in momentul in care se depune dosarul la Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara.

– copii acte identitate proprietari(i)

– cereri tip. Acestea sunt o serie de formulare tip puse la dispozitie de societatea de cadastru in momentul in care se semneaza contractul de prestari servicii.a


Acte optionale:

  • certificat de atestare a constructiei, in caz ca aceasta nu apare pe contractul de vanzare cumparare.

Termen de executie

2-3 zile lucratoare (poate varia in functie de conditiile meteo)

Termen de avizare OCPI

15 zile lucratoare (regim normal) sau 5 zile lucratoare (regim urgenta). Pentru avizare in regim de urgenta valoarea taxei OCPI este de 5 ori mai mare, respectiv pentru o taxa de regim normal de 120 lei, valoarea acesteia la urgenta este de 120 x 5 = 600 lei.

Taxe OCPI

Valoarea taxei percepute de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara este de 120 de lei (regim normal).

Documente predate

  • Incheiere de intabulare

  • Extras de carte funciara pentru informare
  • Plan de amplasament si delimitare a imobilului.
  • In caz ca se opteaza si pentru relevee, atunci se vor primi si un set de relevee ale constructiei / constructiilor.