Apartament U.I.

Daca ai un imobil, garsoniera sau apartament, pe care ai vrea sa-l instrainezi, sau, pur si simplu, vrei sa ai ordine in actele casei, la un moment dat va trebui sa faci cadastru si sa-l intabulezi. Pentru aceasta este nevoie de o societate de specialitate care sa intocmeasca dosarul, sa-l depuna la Oficiul de Cadastru, sa-l urmareasca pe intreg procesul de avizare, eventual chiar sa intervina acolo unde sunt probleme si sa-l ridice la final.

Noi nu uitam de dosarul tau. Am dezvoltat o aplicatie informatica care ne permite sa urmarim in timp real starea dosarului dumneavoastra.

Oferta

 • percepem 1/2 avans si 1/2 dupa ce va predam documentatia avizata si intabulata
 • preluarea si livrarea documentelor gratuit prin curier
 • consultanta gratuita privind actele necesare pentru cadastru si intabulare
 • monitorizam starea dosarului cadastral 24h/zi in mod complet automat pentru a reactiona rapid in cazul in care documentatia primeste nota de completare
 • platesti in plus inca 200lei si primesti si certificatul energetic necesar la orice vanzare

PRET : 500lei (pentru imobile de tip apartament sau garsoniera cu suprafete mai mici de 100mp situate in Bucuresti si Ilfov)

Acte Necesare

Pentru intocmirea documentatiei de cadastru si intabulare actele necesare sunt: Caz 1. Cand apartamentul a fost achizitionat de la stat (ICRAL, FOISOR, ICVL etc.)

 • contract de vanzare cumparare sau contract de construire – copie legalizata;
 • proces verbal de predare-primire apartament – copie legalizata;
 • in cazul in care apartamentul a fost cumparat in rate, va trebui o copie legalizata a contractului de imprumut si copie legalizata a dovezii de plata integrala a acestuia.

Caz 2. Cand apartamentul a fost achizitionat de la persoana fizica / juridica

 • Copie legalizata a contractului de vanzare cumparare.

Caz 3. Mostenire In aceasta situatie este necesara copie legalizata a certificatului sau certificatelor de mostenire. Pe langa aceste documente, va trebui si setul de documente din cazul 1 sau 2, in functie de cum a fost dobandit imobilul de catre defunct(i). Caz 4. Sentinta civila In aceasta situatie este necesara copie conform cu originalul (se emite doar de catre Judecatorie) a sentintei definitive si irevocabile.

Pe langa cele enumerate mai sus, mai sunt necesare:

 • Certificat fiscal in original (emis de Administratia Financiara de Sector). Acesta este valabil in luna in care este emis si trebuie sa fie in perioada de valabilitate in momentul in care se depune dosarul la Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti sau Ilfov.
 • copii acte identitate proprietar(i)
 • cereri tip. Acestea sunt o serie de formulare tip puse la dispozitie de societatea de cadastru in momentul in care se semneaza contractul de prestari servicii.

Acte optionale (se poate aplica la toate din cele 3 cazuri de mai sus):

 1. In caz ca  adresa imobilului a fost modificata printr-o hotarare de consiliu local, va trebui o adeverinta de adresa de la Asociatia de Proprietari prin care se face atestarea vechii denumiri si actualei denumiri. Aceasta trebuie sa fie semnata si stampilata de un reprezentant al asociatiei in original.
 2. In caz ca pe actele de proprietate nu exista vreo mentiune despre transcrierea acestora in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni atunci este necesara o declaratie notariala din partea proprietarului. Model de declaratie poate fi descarcat de aici.

Termen de executie

 • 2-3 zile lucratoare

Termen de avizare documentatie de catre oficiul de cadastru

18 zile lucratoare (regim normal) sau 6 zile lucratoare (regim urgenta). Pentru avizare in regim de urgenta valoarea taxei OCPI este de 5 ori mai mare, respectiv pentru o taxa de regim normal de 120 lei, valoarea acesteia la urgenta este de 120 x 5 = 600 lei.

Taxe OCPI

Valoarea taxei percepute de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti este de 120 de lei (regim normal).

Documente predate

Incheiere de intabulare, extras de carte funciara pentru informare si releveul apartamentului.