Servicii fotogrametrice

In august 2014 societatea noastra a achizitionat o drona hexacopter capabila sa sustina un zbor (in sarcina) de minim 20 de minute. Aceasta este dotata cu camera fotografica mirrorless Sony A6000 cu senzor APS-C CMOS. Camera permite realizarea inregistrarilor video full HD (1920 x 1080p) si fotografii de 24 megapixeli (6000 x 4000 pixeli).

Drona este capabila sa execute misiuni in mod complet automat, asigurand astfel preluarea fotografiilor aeriene de la inaltimi prestabilite si cu acoperire longitudinala si transversala in conformitate cu misiunea planificata. Se pot obtine fotografii cu dimensiunea pixelui la sol de ordinul milimetrilor sau chiar submilimetric.

Echipamentul este utilizat in domeniul : cartografierii aeriene (pentru generarea  norului de puncte, nor de puncte cu textura, model digital 3D al suprafetei si / sau al terenului si pentru generarea mozaicului fotogrametric – ortofotoplan) investigatii foto si video, filmari si fotografie comerciala, arhitectura si arheologie.