Certificate de Performanta Energetica

Incepand cu 1 ianuarie 2011 daca VINZI, INCHIRIEZI sau doresti sa iti REABILITEZI termic locuinta, ai nevoie de un certificat energetic. Aceasta prevedere legala este valabila si pentru constructiile noi carora nu li s-a efectuat inca RECEPTIA la finalizarea lucrarilor de catre autoritatile locale. Daca vrei sa vinzi o locuinta, sa inchiriezi sau vrei sa intabulezi o cladire noua, nu o poti face fara acest certificat !!!

Acte necesare

  • Fisa informatii imobil
  • Releveu apartament

Termen de executie

  • 24 – 48 ore

Preturi

IMOBIL PRET DISCOUNT CONDITII ACORDARE DISCOUNT
Ap. 1 camera 250 lei 50 lei Discountul se acorda daca
acest serviciu se contracteaza impreuna
cu documentatia cadastrala
Ap. 2 camera 250 lei 50 lei
Ap. 3 camera 250 lei 50 lei
Ap. 4 camera 250 lei 50 lei
Vile Sdesf.<250m2 400 lei 50 lei
Vile Sdesf.>250m2 solicita oferta
Complex rezidential solicita oferta

De ce am nevoie de un Certificat Energetic ?

Principalul motiv pentru care trebuie sa ai un certificat energetic este legea 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Daca vrei sa vinzi o locuinta, sa inchiriezi sau vrei sa intabulezi o cladire noua, nu o poti face fara acest certificat.

Art. 12 – alin. (2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.

Performanta energetica se refera la tot ceea ce implica o buna functionare a cladirii: incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati.

Certificatul Energetic atesta cat de eficienta este sau nu o cladire in consumul resurselor – combustibil, energie electrica, energie termica – pentru a oferi conditiile optime de functionare.

Chiar daca nu urmeaza sa vinzi, sa inchiriezi sau nu ai o cladire noua,   Certificatul Energetic se poate dovedi extrem de util. Iti poti face astfel o idee clara cat de mult cheltuiesti pentru intretinerea cladirii si mai ales, prin recomandarile ce insotesc acest certificat, afli ce ar trebui sa faci pentru a reduce aceste cheltuieli si a spori confortul propriu cu cheltuieli minime.

Care sunt clasele de Performanta Energetice ale unei Cladiri ?

Probabil ca sunteti deja familiarizati cu notiunea de “Clase Energetice”. Le puteti vedea pe orice frigider, masina de spalat sau alte aparate electrocasnice. La fel ca si acestea, o cladire se poate incadra intr-o clasa energetica sau alta, in functie de “performantele” sale.

Cu alte cuvinte, clasa energetica este o “nota” data cladirii in functie de capacitatea acesteia de a economisi energie.

Cele 7 “Note” sunt de la A la G insa fiecare clasa are in spate un punctaj de la 1 la 100 stabilit in functie de multi parametrii.

Cum se stabilesc clasele ?

La stabilirea clasei energetice sunt luate in calcul cele mai diverse criterii: grosimea peretilor, tipul de zidarie, tipul de acoperis, starea subsolului, starea coloanelor de incalzire, performanta sistemului de incalzire sau de aerisire. Toate aceste informatii se obtin prin cercetarea la fata locului, din documentele specifice sau, in lipsa acestora, din informatiile provenite de la proprietar sau prin masuratori specifice.

Clasa energetica A presupune un consum de mai putin de 125 kwh/m2/an, energie consumata pentru asigurarea conditiilor optime – temperatura, iluminat, apa calda. La polul opus, clasa energetica G presupune un consum de peste 820 Kwh/m2/an.

Majoritatea cladirilor din Romania se incadreaza in acest moment in clasa C sau D. Nici chiar cladirile noi, cele mai multe din ele, nu intra in clasa A, decat daca au fost special proiectate si construite in acest sens.

Ideal, in acest moment, este de a duce o cladire in clasa B sau C iar masuri urgente ar trebui luate pentru cladirile din clasa E, F sau G.

Totusi, prin masuri specifice, performanta energetica a unei cladiri se poate imbunatatii substantial. Acest lucru se traduce simplu: prin reducerea cheltuielilor, mai ales in sezoanele cu temperaturi extreme si un confort sporit. Pentru ca, nu-i asa, nu vrem neaparat sa stam cu manusi si fular in fata televizorului in miez de iarna sau cu punga de gheata in brate in miez de vara!Principalul motiv pentru care trebuie sa ai un certificat energetic este legea 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.