Axe constructii

Lucrarile de trasare reprezinta operatiunea de transpunere in teren a elementelor proiectate. Pentru executarea unei constructii este necesar in prealabil materializarea pe teren a axelor constructiilor . Toate lucrarile ulterioare : saparea fundatiilor, pozitionarea stalpilor, cofrarea si armarea elevatiilor, zidirea peretilor, pozitionarea golurilor, etc. se vor raporta permanent in functie de axele constructiei materializate.

Acte necesare

 

Pentru a putea trasa axele unei constructii este necesar planul de executie al cladirii realizat de arhitect si in care sa fie evidentiate axele si elementele de reper fixe.

  • proiectul constructiei in format digital (fisiere .dwg) – trebuie sa contina elementele proiectate si amplasamentul constructiei fata de limitele de proprietate
  • plan de amplasament si delimitare (parte din documentatia cadastrala)

Termen executie

 

  • 2-3 zile lucratoare

Pentru trasarea axelor constructiilor este necesar (in general) de doua vizite la teren : intr-o prima faza se va executa o ridicare topografica si se va realiza reteaua geodezica de trasare, ulterior se vor trasa (materializa) axele constructiei.

Documente predate

 

  • procese verbale de trasare

Pret

 

  • de la 120 euro / zi